Loading Laddar...
 

Personbil

värvakompis.jpg

Manuell- och Automatutbildning

Vi erbjuder utbildning med både manuellväxlad bil och automatväxlad bil.

Introduktionsutbildning

Om du vill övningsköra privat måste du och din handledare ha genomgått introduktionsutbildning. Denna utbildning kan ni få genom oss. Kontakta oss för mer information eller läs här. Du kan också se kommande utbildningstillfällen, samt boka dig online här!

Övningsköra privat och på trafikskola

För att utnyttja möjligheten att öva hemma bör du och din handledare träffa en av våra trafiklärare i ett tidigt skede. Vi ger dig då de rätta grunderna och på så sätt kan felinlärning undvikas. Din handledare får gärna deltaga på alla körlektioner och vid teoriundervisningen. Bästa och snabbaste resultat når du om du även startar din teoretiska utbildning tidigt.

Körkortstillstånd

För att övningsköra privat eller på trafikskola krävs att du har ett giltigt körkortstillstånd. På körkortsportalen hittar du samtliga blanketter som behövs för detta. Du måste också göra ett syntest i och med tillståndet och vi på Trestads Trafikskola kan ordna ett kostnadsfritt sådant. Hör av dig för mer info om det.

Komma igång på trafikskola

Du är välkommen att skriva in dig hos oss för att starta din körkortsutbildning. Du kan komma igång direkt och vi har startpaket där det ingår läromedel, teorilektioner, teoritester online och på trafikskolan samt körlektioner. De flesta väljer också att boka en körlektion tidigt för att få ett bra upplägg på hela sin utbildning.

Planering

Trestads Trafikskola skräddarsyr just din körkortsutbildning för att utbildningen ska bli så effektiv som möljlig. Vi erbjuder därför personlig planering vid första körlektionen, där vi tillsammans med dig gör upp en välanpassad utbildning utefter dina behov och önskemål. Vi bokar in körlektioner, teorilektioner, riskutbildningar och ev. också teori- och körprov. Vi bedömer på ett ungefär hur många körlektioner du behöver och på så vis får du även en bra kostnadsberäkning för ditt körkort.

Teori

Vi använder oss av STR:s kursmaterial och är alltid uppdaterade med det nyaste materialet. Du som kund kan välja att läsa teori på det traditionella sättet med en vanlig körkortsbok, teoritester online eller på trafikskolan. Vi har även digitalt läromedel (Premium) för dig som vill slippa en vanlig bok och häften som lätt tappas bort. Det digitala läromedlet ger dig inloggning till en plattform som har en e-bok med ljudstöd, körförberedande filmer, intervjuer med trafiklärare, roliga övningar, körkortsquiz och kontrollfrågor, läs mer om Premium här. Lärarledd teoriundervisning ingår oavsett vilket läromedel du väljer. Vi har dem en gång i veckan på måndagar eller Torsdagar kl. 16.45-18.00 där vi behandlar olika trafikområden. Behöver du extra hjälp i teorin finns olika alternativ, meddela oss detta gärna redan vid inskrivningen. Läs mer härHos oss finns det datorer att låna och du har möjlighet att sitta i en lugn miljö och studera. 

Körlektioner

I och med den första körlektionen så har du från start ett upplägg på din körutbildning. Du vet dina körtider och när du ska göra dina riskutbildningar. De flesta väljer att bara ha en trafiklärare som ansvarar för utbildningen – personlig service leder till en effektiv och bra utbildning. För att underlätta vissa körövningar använder vi trafikfilmer som hjälp i undervisningen.  Till ditt förfogande i körningen har vi lättkörda bilar från BMW och Volkswagen (golf). Som en extra påminnelse på dina körtider får du ett sms kvällen innan din körlektion.

Riskutbildningar

Riskutbildning 1 (Riskettan) är en teoretisk utbildning om alkohol, droger, trötthet samt andra faktorer och beteenden som medför ökade risker i trafiken. Vi erbjuder Riskettan kurser, läs mer på vår hemsida om riskettan. Här kan du också se kommande kurser, samt boka dig online!

Riskutbildning 2 (halkbanan) är en praktisk utbildning om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Riskutbildningarna är giltiga i 5 år. Du måste visa giltig legitimation på utbildningarna. Båda delarna måste vara gjorda innan ditt förarprov!

Förarprov

Förarprov sker för personal från Trafikverket och i den stad du fått din körutbildning. Förarprovet består av ett teoriprov och ett körprov och kan med fördel göras samma dag eller upp till 2 månader mellan proven. Körprovet görs i samma bil som du kört under hela din utbildning.